ZAVZETOST IN MOTIVACIJA

7 P-jev zavzetosti

»Kaj pa vi delate?« so obiskovalci vprašali čistilko v NASA centru. »Z mano gredo ljudje na Luno,« jim je odgovorila. Osupli obiskovalci so ugotovili, da se preprosta snažilka zaveda,  je tudi njen prispevek k poletom posadk na Luno pomemben: prašni delci lahko vplivajo na naprave in povzročijo nezgodo. Njena naloga torej ni čiščenje prahu, ona ima je del poslanstva. 


Poslanstvo in pripadnost skupnemu cilju, viziji


Enako in skupno z vsemi sodelavci v NASA centru. Enako velja za vsakega med nami: če smo del skupnega poslanstva in uresničevanja cilja, v katerega verjamemo, nam to daje pogon, energijo, zavzetost. Ne opravljamo le nalog, ki so zapisane, temveč razmišljajo in se zavedamo, na kaj naše delo vpliva. 

Tudi uspeh, ki pride z doseganjem in preseganjem zastavljenih ciljev je motivator, ki ljudem daje polet. »Ne podcenjujte uspehov, kajti prav ti so tisti, ki ljudi motivirajo,« poudarjajo izkušeni voditelji.

Kateri so še dejavniki, ki vplivajo na motivacijo in zavzetost? In kaj je razlika med njima? S pomočjo delavnice, ki prinaša spoznanja najnovejših raziskav, strokovnjakov iz prakse in uspešnih podjetij, boste v vašem podjetju kmalu čutili učinke večje zavzetosti!