Webinar Zlata nit, 2. del: tudi s CoVid še vedno ZAvzeti

Počasi bo pred nami mesec dni drugačnega dela. Kaj je drugače? Kaj vas je v tem obdobju pozitivno presenetilo v odnosih v podjetju, okolju, trgu dela?

»Nenadna sprememba in drugačno delo sta prinesla v naše okolje tesnobo, negotovost, paniko, ko ne veš, kdo je tvoj 'sovražnik' in kaj lahko pričakujemo. Vendar pa smo hitro timsko odreagirali in se povezali. Opažamo, da so sodelavci v teh treh tednih postali zelo fleksibilni, agilni, pripadni, solidarni...«, je dejal Uroš Stropnik, direktor Sektorja za splošne zadeve v Uniorju na 2. webinarju Zlata nit Tudi s CoVid še vedno ZAvzeti 9. aprila.

 Z nami so bili prejemniki priznanja Z leti še vedno Zavzeti:

  • Uroš Stropnik, direktor Sektorja za splošne zadeve, Unior ,
  • Borut Čeh, direktor, Labena,
  • Andraž Banfi, vodja projekta Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile (ASI), Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije.


Pogovarjali smo se o tem kako mladi, ki jih imamo za digitalne ´domorodce´ parirajo starejšim - digitalnim ´priseljencem´ in obratno, o razvoju (kompetenc) zaposlenih, zahtevah po (agilnem) preskoku v digitalnih kompetencah zaposlenih in prilagajanju novostim v delovnih okoljih (orodja za sodelovanje), o nadaljnjih vlaganjih, ki bodo zaposlene in podjetja naredili odporne za nove viruse in krize, pa tudi prihajajočo recesijo.  

Katere besede, sporočila ste v teh 3 tednih najpogosteje uporabljali?

Borut Čeh, direktor podjetja Labena: »Skupaj. Naprej. Dajmo. Kako si lahko pomagamo?«.

Uroš Stropnik, Unior: »Zdravje. Ohranimo dobro zdravje. Skupaj. Motivacija

Delo v večini podjetij v trenutnih razmerah poteka drugače in bo tako tudi v prihodnje. Kaj od drugačnosti, ki so jih podjetja uvedla, pa je koristno, da ostane in postane del »nove normalnosti«? Borut Čeh pravi: »To obdobje nam je nastavilo ogledalo, kako so ljudje dejansko povezani s podjetjem in kakšni so skupni cilji. To omogoča večjo fleksibilnost. Trenutno je situacija zdravstveni pojav, ki pa se bo preoblikoval v nov družbeni in podjetniški model«. Podobnega mnenja je tudi Andraž Banfi: »Po kriznem obdobju bomo naredili razmislek, katere stvari niso bile učinkovite in jih lahko odstranimo, katere pa so dobro funkcionirale in jih je smiselno ohraniti. Dejstvo pa je, da bomo iz tega obdobja prišli bogatejši za izkušnjo, kako pomembni so odnosi in komunikacija, pa četudi v e-obliki«.

Oglejte si posnetek webinarja ali preberite povzetke pogovora in prisluhnite dobrim praksam prejemnikom priznanja Z leti še vedno Zavzeti.